Zhan Zhuang qigong opleidingen staan als een boom meditatie tai chi kungfu

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 2 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024


Zhan zhuang, betekend: "staan als een paal (boom)". Het is een trainingsmethode die bestaat uit een lange tijd in een specifieke houding staan. Dit lijkt eenvoudig, maar is zeker niet makkelijk. Het is een Neigong oefening. De kunst is yin en yang in balans te brengen en te houden. In de Zhan Zhuang komen lichaamshouding, Shen (geest), Song (ontspanning) en Rujing (het betreden van rust) samen. 

De oorsprong is taoïstisch en heeft vele variaties in verschillende houdingen. De tijd dat men in Zhan Zhuan staat is voor beginners vijf minuten tot 30 minuten tot een uur voor gevorderden.
Ondanks het passieve karakter wordt Zhan Zhuang al eeuwen beoefend in diverse krijgskunsten zoals tai chi en kungfu voor het opbouwen van mentale en fysieke fitheid.
Tegenwoordig wordt het ook beoefend voor algemene gezondheid zonder dat men martial art beoefend. Tijdens de opleidingen bij de Tao Chi Qigong Academy is het één van de belangrijkste oefeningen.

Voordelen Zhan Zhuang:
• Stimuleert bloedsomloop
• Stimuleert chi (qi)
• Verhoging mentale kracht
• Verhoging spierkracht
• Verbetering lichaamshouding

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.