De Tao Chi wellness coachopleiding is een lichaamsgerichte body mind opleiding op basis van Shaolin qigong en TCM Traditionele Chinese Geneeskunde.

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 2 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

wellness_coach_opleiding_qigong_shaolin

De Tao Chi Health & Wellness Coachopleiding is een holistische lichaamsgerichte coachopleiding op het gebied gezondheid, vitaliteit, veerkracht en stressmanagement. Het is een Heailth & wellness coachopleiding dat gebruikt maakt van eeuwen oude Shaolin en taoïstische oefeningen, technieken en vormen uit de Qigong, Neigong, Rou Quan, Chan meditatie en ondersteund met de theorie uit de TCM en westerse wetenschap.

Uit de westerse werelden maken we gebruik van technieken en oefeningen uit de NLP voor communicatie en om doelen bereiken. In het onderdeel voeding leren we hoe we ook onze qi/chi aan te vullen door het juiste voedsel te eten.

Voor wie is de Tao Chi Health en Wellness coach opleiding bedoeld?
De Tao Chi Health en Wellness coach opleiding is de vervolg opleiding van de Tao Chi Qigong instructeur opleiding.
In deze vakopleiding van 10 dagen ga je leren cliënten begeleiden 1 op 1 volgens de vijf dimensies.

De coachopleiding is een praktijkgerichte opleiding. De coachopleiding geef je de gelegenheid je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. De coachopleiding is ontwikkeld voor iedereen die een praktijk wil starten op het gebied van wellness, gezondheid, stressmanagement, vitaliteit en voor professionals die zich willen verdiepen in een lichaamsgerichte benadering op basis de Shaolin filosofie en TCM (traditionele Chinese geneeskunde) maar met beide benen op de vloer.
 
Wat is het verschil tussen wellness/welzijn en health/gezondheid?
Mensen gebruiken de termen welzijn en gezondheid vaak door elkaar. Echter er is een belangrijk verschil tussen gezondheid en welzijn. Gezondheid is het "zijn" en een doel, welzijn is het actieve proces om dit te bereiken en te behouden.
Wellness is meer dan alleen lichamelijke gezondheid; het is holistisch en multidimensionaal. 

Het omvat de vijf wellness dimensies: 
• Fysiek incl. voeding
• Intellectueel/mentaal
• Emotioneel 
• Sociale
• Spiritueel 

wellness dimensies coach opleiding dimensionss tcm shaolin
Fysiek:
Lichamelijk welzijn verhoogt de fysieke en mentale fitheid en het doorzettingsvermogen. Door fysieke training, ontwikkel je chi/qi om je gezondheid te behouden, om te gaan met trauma’s, ziekten en klachten te voorkomen. Lichaamsbeweging (qigong, Rou Quan stimuleert een gezonde geest en lichaam. Goede voeding is de basis om je lichaam en geest te voeden en zo je chi/qi te vergroten en te behouden.

Mentaal/Intellectueel:
Intellectuele oefening door middel van leren en creativiteit, ondersteunen het intellectuele welzijn. Door levenslang te leren is de kans groter dat je ook op oudere leeftijd mentaal gezond blijft. Op veel gebieden wordt vaak op mentaal gebied je succes bepaald. Denk aan sport, martial art en het zaken leven.

Emotioneel:
Mensen die zich bewust zijn van hun eigen gevoelens, een goed gevoel van eigenwaarde hebben en empathie hebben voor de gevoelens van anderen, ervaren meer emotioneel welzijn.

Sociaal:
Sociale kringen en ondersteunende netwerken zijn van grootte waarde voor het algehele welzijn van een persoon. Door relaties aan te gaan met en bij te dragen aan een gemeenschap, wordt en blijft iemand gelukkiger en gezonder.

Spiritueel:
Spiritueel welzijn impliceert niet alleen de religie of het geloof van een persoon, maar kan ook de zoektocht naar de betekenis en het doel van jouw bestaan zijn. Het ontwikkelen van compassie, mededogen en gelijkmoedigheid helpt bij spiritueel welzijn.

Waarom een opleiding tot Tao Chi Health & Wellness Coach?
Deze vorm van coaching is ontwikkeld om het welzijn en gezondheid van cliënten te vergroten en/of te behouden. Van de mensen die een huisarts bezoeken zijn vaak de klachten of ziektes stress gerelateerd. Dat betekent dat er heel veel te winnen is met stresspreventie. Toch gaan de meeste mensen door met hun verkeerde levensstijl tot dat de klachten zo erg zijn dat ze naar de huisarts moeten omdat ze stressgerelateerde klachten hebben of burn-out zijn.

Wat doet een Tao Chi Health & Wellness Coach?
Een Tao Chi Health & Wellness Coach begeleidt cliënten 1 op 1 en/of groepen bij het herstellen van de verbinding tussen voelen, denken en doen. De Coach doet dat door middel van de body en mind interventies zoals Shaolin gezondheids-technieken en oefeningen. 

Op cognitief gebied begeleidt de coach met NLP-technieken en methodes de cliënt om inefficiënt gedag te herkennen en die om te buigen naar efficiënt gedrag, zodat de cliënt weer de regie over zijn leven krijgt. We onderzoeken en maken de cliënten/coachees bewust van een gezond eetpatroon.

Wat doet een Tao Chi Wellness Coach niet.
Tao Chi Wellness coaches diagnosticeren of behandelen geen mentale of fysieke ziektes. Dat is het gebied van artsen, psychologen, psychiaters en andere specialisten. Er is met deze beroepsgroepen wel een goede samenwerking om cliënten te helpen.

Wat maakt de opleiding speciaal?
De Tao Chi Wellness coachopleiding wordt al sinds 2007 gegeven en wat het speciaal maakt is dat de student een gedegen basis krijgt uit vier Shaolin disciplines: Qigong, Neigong, Rou Quan en Chan meditatie. Het zijn krachtige methodes uit de Shaolin geneeskunde om een rustige geest en een sterk en soepel lichaam te krijgen en te behouden en om stress te verminderen. 
In de opleiding is ook een onderdeel gereserveerd voor het ondernemerschap. Je kunt nog zoveel beroepsopleidingen hebben gevolgd en de beste zijn in je vak, maar dan ben je nog geen ondernemer. 

En een ander groot voordeel waar de coachopleiding zich onderscheid is de persoonlijke benadering. De groep bestaat uit maximaal 8 studenten. Hierdoor krijgt de student maximale aandacht en iedere student ontvangt 5 uur privéles/supervisie.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.