Rou quan tai chi shaolin soft fist kung fu qi

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 2 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

ron wiggers
Ron Wiggers Rou Quan Shaolin Tai Chi

Shaolin Rou Quan 

Rou Quan 柔拳 is een vorm van Shaolin kung fu die zijn oorsprong vindt in de Shaolin-tempel. Het is een vorm van innerlijke krijgskunst die zich kenmerkt door langzame vloeiende, soepele en spiraalvormige bewegingen, maar ook snelle en krachtige explosieve ontladingen. Rou Quan betekent letterlijk "zachte vuist" en wordt ook wel Shaolin Tai Chi genoemd.

Hoewel Rou Quan een krijgskunst is, ligt de nadruk op het gezondheidsaspect en je kan het zien als een aanvulling op Shaolin Qigong. Het gaat om het samenspel tussen interne (nei) en externe (wai) energie (qi /chi) en de verbinding van lichaam (shenti) en geest (shen).

De focus in het beoefenen van Rou Quan ligt op het werken aan innerlijke kracht en het ontwikkelen van Rujing (het betreden van rust) en Song (ontspanning). Elke beweging in de Rou Quan wordt uitgevoerd op basis van lichaamsmechanica en biomechanische wetten en draagt bij op fysieke, mentale, emotionele en spirituele groei. 

Voordelen van Rou Quan:
• Door Rou Quan te beoefenen train je het hele lichaam (lichaam en geest zijn één). Door gelijkmatige afwisseling tussen ontspanning en spanning worden de spieren, pezen, fascia, het cardiovasculair- en ademhalingssysteem versterkt en de stofwisseling gestimuleerd.

• Rou Quan verbetert je concentratie, uithoudingsvermogen, conditie en verminderd stress.

Rou Quan bewegingen en houdingen versterken de been- en rugspieren en ontlast de wervelkolom waardoor je lichaamshouding verbetert en rug- schouder en nekklachten verminderen of verdwijnen. 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.