Qigong en Tai Chi boeken

Op deze pagina vindt u boeken van mijn leraren, instructeurs en mensen die mij geïnspireerd hebben. De boeken zijn niet via Tao Chi te koop.

  Boeken over Qigong (chi kung) Tai Chi
   
Qigong voor beginners Steven Kuei Qi Gong voor beginners
Is een bondige uitleg van een aantal belangrijke oefeningenreeksen voorzien van tekeningen die de uitvoering probleemloos maken. De basisprincipes van de achterliggende leer worden in een afzonderlijk hoofdstuk belicht.
Auteur: Steven Kuei
ISBN10: 90-6o30-557
   
Da Cheng Chuan Da Cheng Chuan
Je geest is zo helder als glas, je lichaam is in topconditie, je bruist van de ideeën, en je voelt je zó sterk dat stress noch ziekte vat op je hebben. Klinkt dat vergezocht?
Auteur: Lam Kam Chuen
ISBN: 90-6963-575-5
   
Himalaya Qi Gong Himalaya qi gong
Himalaya qi gong" is een eenvoudige en doeltreffende techniek om je
iedere dag weer gezond en vitaal te voelen. het biedt bruikbare en
verantwoorde remedies tegen veel voorkomende gezondheidsklachten die
ontstaan door onze veeleisende manier van leven.
Auteur: Alex Wu
ISBN: 90 225 2093 5
   
Chinese geneeskunde Beter horen en zien met Qi Gong
De Chinese geneeskunde waarvoor de eenheid van lichaam, ziel en geest een vanzelfsprekendheid is ziet oog- en oorproblemen meestal als het gevolg van een verstoord evenwicht in bepaalde orgaan-meridianen. In het boek staan Qi-Gong-oefeningen die het gezichts- en gehoorvermogen op peil houden
Auteur: Lian Schoefers-Harp
ISBN: 90-603-305-581-7
   
Tai Chi Gary Khor Tai chi uw lichaam en geest in harmonie
De traditionele oefeningen aangepast aan het Westerse levensritme, waarin spanning een potentiele bron van ziekte kan zijn. Op heldere wijze beschrijft hij achttien basisbewegingen, ondersteund door tekeningen, die de fysieke flexibiliteit vergroten, de buikademhaling verbeteren en de psyche aanzetten tot concentratie.
Auteur: Gary Khor
ISBN10:90-6057-906-2
   
Qigong Tai Chi voor gewrichtsaandoeningen Een andere aanpak van reumatische aandoeningen
Gewrichtsaandoeningen vormen een van de belangrijkste oorzaken van handicaps en invaliditeit. Dr. Paul Lam ontwikkelde een op tai-chi geïnspireerd programma waardoor de pijn afneemt, de kracht terugkeert en de beweeglijkheid toeneemt.
Auteur: Paul Lam
ISBN: 90-215-3578-5
   
Master Lam Kam Chuen energie en vitaliteit Energie en vitaliteit binnen handbereik
Master Lam Kan Chuen ontwikkelde voor dit boek een programma waarbij het natuurlijke evenwicht wordt hersteld en kracht wordt opgebouwd, met als resultaat een gezond en fit lichaam dat beter kan vechten tegen stress en ziekten. De oefeningen en technieken die in dit boek versterken de natuurlijke energie en weerstand.
Auteur: Lam Kam Chuen
ISBN: 90-230-1040
   
Tai Chi Tao Jan Kraak Het succes van de vijf elementen Tai Chi en Qi Gong methode
Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weer ontdekken en waarderen.
Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Het geeft je meer verdieping in je leven.
Tai Chi Tao zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt.
Auteur: Jan Kraak
ISBN: 978-90-74066-05-1
   
Vijf elementen Qigong Sie Lukas Kasenda De vijf elementen Qigong
Qi Gong leert ons in langzame, vloeiende bewegingen hoe we ons diep kunnen ontspannen: een weldaad voor het lichaam, de geest en de ziel. De uitgebalanceerde oefeningen oriënteren zich op de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, wekken in korte tijd veel energie op en schenken meer rust in het dagelijks leven.
Auteur: Sie Lukas kasenda
ISBN: 90-5501-947-X
   
Instant Health The Shaolin Qigong

Instant Health The Shaolin Qigong
Shaolin Qigong voor elke levensfase, omvatten tips, Zen wijsheid, en een persoonlijke mind-body workout speciaal voor de drukke westerse levensstijl. Uitgevoerd door de Shaolin monnik S Yan Lei.
Auteur: Yan Lei
ISBN: 0956310109

   
Chinese Medical Qigong Chinese Medical Qigong
Chinese Medical Qiqong wordt gebruikt op hogescholen en universiteiten voor traditionele Chinese geneeskunde in China. Het biedt een gezaghebbende inleiding tot de kennis van het systeem en de inhoud van Qigong te bestuderen.
Auteur: Tianjun Liu
ISBN: 1848190239
   
De innerlijke structuur van Tai Chi Mantak Chia De innerlijke structuur van Tai Chi Chi Kung
Dit boek laat zien dat je Tai Chi Chi Kung beter kunt beoefenen als je de innerlijke structuur ervan begrijpt, ongeacht op welk niveau je zit. Op een zorgvuldige manier voert Mantak Chia de beoefenaar van deze oude Chinese kunst naar verbetering van zijn lichamelijke en geestelijke staat.
Auteur: Mantak Chia
ISBN: 9069639041
   
Qigong Agnus Clark Qigong
Dit boekje behandelt de theorie en praktijk van Qigong. De heldere uitleg geeft u een duidelijk beeld van hoe u uw lichaam en geest het beste met deze oude Chinese leer kunt trainen. In Qigong wordt zowel de geschiedenis, de ontwikkeling als de heilzame werking belicht.
Auteur: Agnus Clark
ISBN: 978-90-5764-267-8
   
Qigong voor MS multiple sclerose Qigong voor Multiple Sclerose
Eenvoudige oefeningen die de symptomen van Multiple Sclerose kunnen verzachten. De auteur laat stap voor stap zien hoe je door middel van oefeningen de symptomen van MS kunt verzachten. Het programma in dit boek is ontwikkeld in ziekenhuizen en uitgebreid getest door het National Institute for Clinical Excellence.
Auteur: Nigel Mills
ISBN: 902-02-0745-8
   
Qigong voor rugpijn

Back Pain (rugpijn)
De wervelkolom is de wortel van alle beweging. En een gezonde rug is essentieel voor het welzijn. De Qigong oefeningen in dit boek kunnen de pijn elimineren of verminderen in de rug. Er staan tien Qigong oefeningen en 23 massagetechnieken in het boek die zowel staand en zittend uit te voeren zijn.
Auteur: Yang Jwing-Ming
ISBN: 978-15-9439-025-8

  Diversen boeken
Tao de levende religie van China
Kristofer Schipper beschrijft in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is opgebouwd, zoals de grote aandacht voor het menselijk lichaam en de kosmos.
Auteur: K. Schipper
ISBN: 90-290-773-1X
   
Tao te Ching een reis in beelden
Deze vertaling in combinatie met de mooiste afbeeldingen uit de Chinese kunst, bewijst eens te meer dat de Tao Te Ching een inspiratiebron van grote betekenis is.
Auteur: Tzu & Lao Tzu
ISBN: 90-259-5178-3

   
Iedere stap is vrede
Elke ochtend als we wakker worden hebben we weer 24 splinternieuwe uren om te leven. Wat een kostbaar geschenk! Het ligt in ons vermogen zo te leven dat deze 24 uur onszelf en anderen vrede, vreugde en geluk brengen. Vrede is hier en nu te vinden, in alles wat we zien en doen. De vraag is: zijn we er mee in contact?
Auteur:Tich Nhat Hanh
ISBN: 90-2025-158-9