Qigong en Tai Chi boeken

Op deze pagina vindt u boeken die mij geïnspireerd hebben. De boeken zijn niet via Tao Chi Qigong Academy te koop.

Boeken over Qigong (chi kung) Tai Chi
 
Qi Gong voor beginners
Is een bondige uitleg van een aantal belangrijke oefeningenreeksen voorzien van tekeningen die de uitvoering probleemloos maken. De basisprincipes van de achterliggende leer worden in een afzonderlijk hoofdstuk belicht.
Auteur: Steven Kuei
ISBN10: 90-6o30-557
 
 
Tai chi uw lichaam en geest in harmonie
De traditionele oefeningen aangepast aan het Westerse levensritme, waarin spanning een potentiele bron van ziekte kan zijn. Op heldere wijze beschrijft hij achttien basisbewegingen, ondersteund door tekeningen, die de fysieke flexibiliteit vergroten, de buikademhaling verbeteren en de psyche aanzetten tot concentratie.
Auteur: Gary Khor
ISBN10:90-6057-906-2
 
Een andere aanpak van reumatische aandoeningen
Gewrichtsaandoeningen vormen een van de belangrijkste oorzaken van handicaps en invaliditeit. Dr. Paul Lam ontwikkelde een op tai-chi geïnspireerd programma waardoor de pijn afneemt, de kracht terugkeert en de beweeglijkheid toeneemt.
Auteur: Paul Lam
ISBN: 90-215-3578-5
 
Energie en vitaliteit binnen handbereik
Master Lam Kan Chuen ontwikkelde voor dit boek een programma waarbij het natuurlijke evenwicht wordt hersteld en kracht wordt opgebouwd, met als resultaat een gezond en fit lichaam dat beter kan vechten tegen stress en ziekten. De oefeningen en technieken die in dit boek versterken de natuurlijke energie en weerstand.
Auteur: Lam Kam Chuen
ISBN: 90-230-1040
 
Het succes van de vijf elementen Tai Chi en Qi Gong methode
Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weer ontdekken en waarderen.
Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Het geeft je meer verdieping in je leven.
Tai Chi Tao zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt.
Auteur: Jan Kraak
ISBN: 978-90-74066-05-1
 
De vijf elementen Qigong
Qi Gong leert ons in langzame, vloeiende bewegingen hoe we ons diep kunnen ontspannen: een weldaad voor het lichaam, de geest en de ziel. De uitgebalanceerde oefeningen oriënteren zich op de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, wekken in korte tijd veel energie op en schenken meer rust in het dagelijks leven.
Auteur: Sie Lukas kasenda
ISBN: 90-5501-947-X
 

Instant Health The Shaolin Qigong
Shaolin Qigong voor elke levensfase, een persoonlijke mind-body workout speciaal voor de drukke westerse levensstijl. Uitgevoerd door Yan Lei.
Auteur: Yan Lei
ISBN: 0956310109

 
Chinese Medical Qigong
Chinese Medical Qiqong wordt gebruikt op hogescholen en universiteiten voor traditionele Chinese geneeskunde in China. Het biedt een gezaghebbende inleiding tot de kennis van het systeem en de inhoud van Qigong te bestuderen.
Auteur: Tianjun Liu
ISBN: 1848190239
 
 
Qigong voor Multiple Sclerose
Eenvoudige oefeningen die de symptomen van Multiple Sclerose kunnen verzachten. De auteur laat stap voor stap zien hoe je door middel van oefeningen de symptomen van MS kunt verzachten. Het programma in dit boek is ontwikkeld in ziekenhuizen en uitgebreid getest door het National Institute for Clinical Excellence.
Auteur: Nigel Mills
ISBN: 902-02-0745-8
 
Diversen boeken
Tao de levende religie van China
Kristofer Schipper beschrijft in heldere taal de geschiedenis van de Chinese leer. Hij verdiept zich in de rituelen die erbij horen en de elementen waaruit de leer is opgebouwd, zoals de grote aandacht voor het menselijk lichaam en de kosmos.
Auteur: K. Schipper
ISBN: 90-290-773-1X
 
Tao te Ching een reis in beelden
Deze vertaling in combinatie met de mooiste afbeeldingen uit de Chinese kunst, bewijst eens te meer dat de Tao Te Ching een inspiratiebron van grote betekenis is.
Auteur: Tzu & Lao Tzu
ISBN: 90-259-5178-3