Wat is tai chi chuan

 Tai Chi Chuan (Taijiquan) is een Chinese interne krijgskunst gebaseerd op de Taiji filosofie. Tai Chi Chuan kent diverse stijlen zoals: Chen, Yang, Sun, Wu en de Shaolin Rou Quan. Binnen deze stijlen zijn weer vele verschijningsvormen. Traditioneel beoefenen mensen Tai Chi Chuan als een gevechtskunst, met zijn zachte bewegingen en snelle, explosieve aspecten met of zonder wapens.
Tai Chi Chuan bestaat uit verschillende elementen, want Tai Chi Chuan is meer dan langzame vloeiende bewegingen. Qigong, Chan meditatie, kennis van de Chinese filosofie en de traditionele Chinese geneeskunde zijn onderdelen voor het leren van traditionele Tai Chi Chuan.

Tegenwoordig wordt Tai Chi Chuan dagelijks door zo’n 200 miljoen mensen in de wereld beoefend als een langzame, sierlijke oefeningen voor de gezondheid en vitaliteit. Deze moderne vorm van Tai Chi Chuan heeft een lage impact en een minimale belasting op de spieren en gewrichten. Het is hierdoor geschikt voor alle leeftijden en conditie niveaus. Gezien het sterke meditatieve aspect wordt Tai Chi Chuan nu vaker beoefend als een vorm van meditatie in beweging.