Wat is Qigong

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 2 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

Qigong (chi kung) is een meer dan 4000 jaar oude Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. De term Qigong is een moderne benaming. In het verleden heeft het vele namen gehad en het staat het nog steeds bekend als Daoyin (leiden en strekken) en Yangsheng (het leven voeden).
Qigong is een fundamenteel onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Deze praktijk richt zich op het in balans brengen en onderhouden van lichaam en geest door middel van vijf hoofdactiviteiten: 

1. Lichamelijke bewegingen 
2. Ademhalingstechnieken 
3. Meditatie
4. Visualisatie  

5. Zelfmassage

De kern van Qigong is het cultiveren, beheren en sturen van qi (chi), de levenskracht die door alles wat leeft stroomt. Het Chinese woord 'qi' staat in qigong voor levensenergie, terwijl 'gong' verwijst naar kunst of vaardigheid. Qigong kan dus gezien worden als de kunst van het werken met levensenergie.
Regelmatige beoefening stelt de beoefenaar in staat om vastzittende energie vrij te maken, oude energie af te voeren en nieuwe energie op te nemen, wat bijdraagt aan zowel mentale als fysieke gezondheid.

Er zijn verschillende stromingen binnen Qigong, de één is niet beter dan de ander. Ieder heeft zijn eigen doelstellingen en methodieken:
1. Taoïstische Qigong:
 Streeft naar harmonie tussen mentaal en fysiek welzijn en een lang leven.
2. Boeddhistische Qigong
Gericht op het bereiken van een zuivere geestelijke toestand door onthechting.
3. Confuciaanse Qigong:
 Focust op moreel gedrag en meditatie.
4. Medische Qigong: 
Medische Qigong wordt onderverdeeld in:
 A. Zelfzorg training om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren en te behouden.
B. Externe qigong, Wai Qi Liao Fa is een energetische therapie waarbij de behandelaar zijn eigen qi gebruikt om de geblokkeerde qi van de cliënt te deblokkeren.
5. Wushu Qigong, onderverdeeld in:
A. Rou Qigong: Versterkt de innerlijke energie voor gebruik in krijgskunsten.
B. Gang Qigong: Vergroot het fysieke en mentale incasseringsvermogen door het lichaam te verharden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.